Hidroizolarea piscinei este o activitate complexă care are ca scop crearea unei bariere eficiente împotriva puterii distructive a umidității. Atunci când alegeți hidroizolația pentru piscine, este important să țineți cont de faptul că o piscină este o construcție complexă care este supusă unei presiuni constante din partea unei mase mari de apă, în special în timpul umplerii și golirii.

TIPURI DE HIDROIZOLAȚIE PENTRU PISCINE

În prezent, există două tipuri de bază de hidroizolare a piscinelor: internă și externă.

Partea cea mai dificilă și care necesită cel mai mult timp este crearea unei bariere interne etanșe la placarea cu plăci ceramice. În esență, tipul și metoda de impermeabilizare a unei piscine sunt foarte asemănătoare cu cele de impermeabilizare a subsolurilor și fundațiilor.

Impermeabilizarea exterioară a piscinei este, de asemenea, importantă, deoarece împiedică apa să pătrundă în miezul de beton, activând procesele de coroziune.

CLASIFICAREA HIDROIZOLAȚIEI PENTRU PISCINE ÎN FUNCȚIE DE METODA DE APLICARE:

1. Impermeabilizare. Există două tipuri de impermeabilizare: rigidă și flexibilă.

Elasticul permite acoperirea fisurilor mici (până la 0,8 mm).

Hard se aplică în 2-3 straturi (2-6 mm) și rezistă la o presiune directă a apei de cel puțin 7 atm.

Principalul avantaj al unui strat de hidroizolație elastică este natura monolitică a stratului de acoperire și absența cusăturilor în comparație cu hidroizolațiile cu rulouri sau cu membrane, ceea ce elimină cel mai frecvent defect: delaminarea îmbinărilor. Spre deosebire de materialele bituminoase, hidroizolația elastică nu se desprinde de pe substrat în timpul iernii.

2. Hidroizolație penetrantă. Acesta pătrunde adânc în porii betonului, etanșându-i și protejându-i astfel împotriva umezelii. Această hidroizolație se repară singură datorită cristalelor, care cresc în contact cu apa și umplu fisurile formate. Dezavantajul este complexitatea lucrării, spre deosebire de impermeabilizare de acoperire.

3. Hidroizolație prin injecție. Scopul principal este de a impermeabiliza fisurile. Se fac găuri speciale în beton prin care se injectează o compoziție specială la presiune înaltă. Compusul se extinde și umple microporii și fisurile.

4. Hidroizolație cu role. Acest tip de material este conceput pentru impermeabilizarea în timpul fazei de turnare a piscinei. Cu ajutorul pâslei pentru acoperișuri se poate asigura o barieră etanșă împotriva impactului apei subterane asupra fundului și pereților piscinei.

5. Membrana de hidroizolație. Acest tip de hidroizolație este de obicei lichidă, se polimerizează și se aplică în mai multe straturi, între care se așează o țesătură de armare, care conferă hidroizolației o rezistență suplimentară. Procesul de instalare este destul de complicat și necesită mult timp.

HIDROIZOLAȚIE PENTRU PISCINE

PROIECTE RECENTE

KROVLEA a finalizat în total de peste 4000 de proiecte

    ADRESAȚI O ÎNTREBARE

    Managerii noștri vor fi bucuroși să vă răspundă la întrebări, să calculeze costul serviciilor și să vă pregătească o ofertă personalizată.

    Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Socials